Wat is de grootste IKEA van Nederland?

Het is de grootste ergernis van de gemiddelde IKEA bezoeker. Als je de IKEA binnenstapt, dan kan je niet zomaar snel iets pakken en richting de uitgang vertrekken. Je moet eerst de hele winkel verkennen en door elk gangpad heen, voordat je eindelijk de knakworsten bij de uitgang begint te ruiken. Zeker bij een grote IKEA, kan het dan heel lang duren voor je de uitgang bereikt. Welke IKEA is de grootste IKEA van Nederland?

Overweeg je toevallig ook siergrassen toe te voegen aan je tuin? Ontdek de verschillende soorten siergrassen die je tuin een nieuwe dimensie geven.

De grootste IKEA van Nederland

De grootste IKEA van ons land zit gevestigd in Groningen. Met een oppervlakte van 41.000 vierkante meter behoort hij ook direct tot de op twee na grootste vestiging van Europa. De vestiging werd in 2009 uitgebreid met 12.000 vierkante meter, waardoor hij sindsdien het grootste van ons land is. Ondanks de immense grootte van de winkel, scheelt het niet superveel in oppervlakte met de andere IKEA winkels van Nederland. 

Heb je toevallig last van een lekkende kraan? Lees hoe je eenvoudig een lekkende kraan kunt repareren met onze praktische tips.

De grootste IKEA ter wereld

De grootste IKEA ter wereld is op een plek gebouwd waar je het niet direct zou verwachten. De winkel is namelijk gebouwd in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Het filiaal zit gevestigd in de ‘Mall of Asia’ en heeft een oppervlakte van 65 duizend vierkante meter, wat te vergelijken is met ongeveer tien voetbalvelden. 

De winkel is in 2021 geopend in de hoofdstad en was direct een regelrechte hit in het land. Of de klanten daar ook komen voor de knakworst is niet duidelijk, maar wel voor de handige klusmeubels. 

Wist je trouwens dat sommige winterharde planten prachtig kunnen bloeien? Ontdek welke winterharde planten met bloemen perfect zijn voor je tuin.

Foto van Amy
Amy

Ik ben Amy, een enthousiaste schrijver met een passie voor het verkennen van uiteenlopende onderwerpen. Met een achtergrond in communicatie en journalistiek, zet ik mijn nieuwsgierigheid en analytische vaardigheden in om diepgaand onderzoek te doen en boeiende verhalen te creëren. Of het nu gaat om gezondheid, technologie, reizen, of lifestyle, ik streef ernaar om mijn lezers te informeren en te inspireren. Schrijven is voor mij niet alleen een beroep, maar een manier om mijn kennis te delen en anderen te helpen groeien. Met elke penstreek wil ik impact maken en een blijvende indruk achterlaten.