1. woonkamer
  2. cv ketel

Top 10 cv ketels van 2024

Laatst bijgewerkt: 13 mrt. 2023

Van de beste cv ketel met de meeste functies tot de meest energiezuinige cv ketel; we hebben het allemaal besproken in deze top 10 lijst. Klaar om te ontdekken welke cv ketel het beste bij jou past? Laten we eens kijken naar de lijst! Verbazingwekkend wat de technologie de laatste jaren heeft gebracht! Een cv-ketel kan je helpen om je huis op een efficiënte manier te verwarmen. Maar bij al deze verschillende opties, is het lastig om erachter te komen welke cv ketel het beste aan jouw behoeften voldoet. Gelukkig is daar iets aan gedaan. De redactie van het magazine heeft de beste cv ketels in Nederland in kaart gebracht en hier een overzicht van opgesteld. In deze top 10 lijst vind je de meest veelzijdige cv ketels, de energiezuinigste cv ketels en al het andere wat je moet weten om de perfecte cv ketel voor jouw huis te vinden. Ben jij klaar om er achter te komen welke cv ketel perfect bij jou past? Laten we dan snel kijken naar de lijst!

Picture of Annette
Annette

Annette werkt als zelfstandig interieur styliste en helpt de woontoppers met advies voor de beste producten tegen de beste kwaliteit / prijs verhoudingen. Elke maand gaat ze op zoek naar de beste nieuwe cv ketels​ en deelt deze met jou!

10 beste cv ketels - [cv ketels test 2024]

Van de beste cv ketel met de meeste functies tot de meest energiezuinige cv ketel; we hebben het allemaal besproken in deze top 10 lijst. Klaar om te ontdekken welke cv ketel het beste bij jou past? Laten we eens kijken naar de lijst! Verbazingwekkend wat de technologie de laatste jaren heeft gebracht! Een cv-ketel kan je helpen om je huis op een efficiënte manier te verwarmen. Maar bij al deze verschillende opties, is het lastig om erachter te komen welke cv ketel het beste aan jouw behoeften voldoet. Gelukkig is daar iets aan gedaan. De redactie van het magazine heeft de beste cv ketels in Nederland in kaart gebracht en hier een overzicht van opgesteld. In deze top 10 lijst vind je de meest veelzijdige cv ketels, de energiezuinigste cv ketels en al het andere wat je moet weten om de perfecte cv ketel voor jouw huis te vinden. Ben jij klaar om er achter te komen welke cv ketel perfect bij jou past? Laten we dan snel kijken naar de lijst!

Of je nou gaat verhuizen of een nieuwe cv ketel zoekt, het is belangrijk dat je de juiste vindt. Smaken verschillen nou eenmaal en dat begrijpen wij heel erg goed. Daarom zorgen we er voor dat er een ruime keus is aan verschillende cv ketels in deze review. We houden de laatste trends en producten altijd in de gaten om ervoor te zorgen dat je de nieuwste cv ketels terugvindt in onze top 10 cv ketels.

Bekijk direct onze top 10 cv ketels en laat je inspireren door de best geteste cv ketels. Zo richt je jouw huis in op de manier die bij jou past.

Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5.

5/5

De Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5 is een revolutionaire combiketel die klein van formaat is maar prestaties van formaat levert. Met een energielabel A, is deze HR-combiketel ongeëvenaard in zijn klasse. U profiteert van een warmtecapaciteit van 7,1 - 30,2 kW en een warmwatercapaciteit CW5. Hiermee kunt u binnen 8 minuten een bad vullen met 120 liter water op een gemiddelde temperatuur van 40 C. Ook heeft de Nefit ProLine NxT een hoge warmwater-afgiftecapaciteit van 15,0 liter per minuut bij 40 C en 9,0 liter water per minuut bij 60 C. Met een afmeting van 58x35x28 cm past de cv-ketel overal en is hij zeer geschikt voor gemiddelde tot grotere huishoudens, tussen- of hoekwoningen en gemiddeld douche-, bad- of keukengebruik. Bovendien biedt Nefit 15 jaar garantie op de warmtewisselaar en 2 jaar op de overige onderdelen. Om gebruik te maken van de garantie dient de installatie van de Nefit ProLine NxT altijd gedaan te worden door een erkende installateur, de facturering hiervan loopt altijd via de installateur. Kortom, de Nefit ProLine NxT is een innovatieve combiketel met prestaties van formaat in een zeer compact jasje.

Bosch elektrische cv ketel 9 kW (tot 110m2).

5/5

De Bosch elektrische cv ketel 9 kW is een krachtige cv ketel die kan worden gebruikt om woningen tot 110m2 te verwarmen. De geavanceerde technologie maakt het mogelijk om energie efficiënt te verwarmen. De ketel is voorzien van een innovatief beveiligingssysteem dat zorgt dat de temperatuur op een constant niveau blijft en dat oververhitting tijdig wordt gedetecteerd. Door het geringe verbruik en de lage CO2-uitstoot is deze ketel een milieuvriendelijke keuze. De Bosch elektrische cv ketel 9 kW is eenvoudig te installeren. Het is een kleine ketel die relatief weinig ruimte inneemt. De bediening is eenvoudig en er is een handige timer waarmee je de verwarming kunt instellen en het verwarmingsniveau kan aanpassen. Bovendien zijn er verschillende instellingen mogelijk, zoals automatisch, handmatig of een voorgeprogrammeerde temperatuur. De ketel wordt geleverd met een duidelijke handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de ketel kunt installeren en gebruiken.

Nefit ProLine NxT HRC24 CW4.

5/5

De Nefit Proline NxT HRC24 CW4 is een zeer zuinige cv-ketel die prestaties van formaat levert. De ketel past in elk interieur dankzij zijn compact formaat. Hij levert snel warm water voor het genot van een heerlijke douche. Bovendien is de cv-ketel uitgerust met de nieuwste technologieën waardoor hij optimaal comfort biedt en energiezuinig is. De Nefit Proline NxT HRC24 CW4 is een betrouwbare cv-ketel die bijdraagt aan het verminderen van uw energieverbruik. De ketel zorgt voor een uniforme warmteverdeling in het hele huis, waardoor uw energiekosten gereguleerd worden. Bovendien is de ketel uitgerust met een geïntegreerde timer, waarmee u de verwarming op afstand kunt bedienen. Dankzij deze functie kunt u het comfort in uw woning volledig naar wens aanpassen.

Bosch elektrische cv ketel 6 kW (tot 70m2).

5/5

De Bosch elektrische cv-ketel 6 kW biedt een efficiënte manier om je woning te verwarmen. Het is ontworpen om je woning te voorzien van een aangename temperatuur en heeft een vermogen van 6 kW, dat geschikt is voor woningen tot 70 m2. De cv-ketel is uitgerust met een groot LCD-scherm waarmee je gemakkelijk alle instellingen kunt bekijken en aanpassen. De cv-ketel heeft ook een stille werking, zodat je woning comfortabel warm wordt zonder dat je last hebt van lawaai. De ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat de cv-ketel veilig en betrouwbaar is. Bovendien is deze ketel voorzien van een energiebesparende modus, waardoor je energiekosten kunt verminderen. De Bosch elektrische cv-ketel 6 kW is een krachtige en betrouwbare manier om je woning te verwarmen.

Vaillant condensatieketel op gas voor wandmontage Ecotec plus VCW 296 vermogen 25 kw.

5/5

De Vaillant Ecotec plus VCW 296 is een condensatieketel op gas voor wandmontage met een vermogen van 25 kW. Het apparaat is uitgerust met een energiezuinige hoogrendements-circulatiepomp, een verstelbare by-pass, 12 l expansievat, een waterdruksensor en drukmeter. Ook is de ketel voorzien van een roestvrijstalen warmtewisselaar en een modulerende voormengselbrander, wat bijdraagt aan hoge prestaties en efficiëntie. Daarnaast beschikt de Vaillant Ecotec plus VCW 296 over een sanitaire warmtewisselaar met roestvrijstalen platen, waardoor warm water met een nauwkeurigheid van 1° wordt geleverd door middel van een sanitaire sonde. Er is ook een gemotoriseerde verdeelklep met geïntegreerde sanitaire prioriteit, luchtdrukschakelaar en stromingssensor aanwezig. Verder zorgt de elektronische regeling van de gas/luchtverhouding door middel van een ventilator voor een optimaal rendement. Tevens is er een servicemodus / storing / diagnose door digitale weergave aanwezig en een antivriesbeschermingssysteem en veiligheid (in geval van) watergebrek. De Vaillant Ecotec plus VCW 296 is een krachtig en betrouwbaar apparaat dat een hoge prestatie levert. De combinatie van de energiezuinige hoogrendements-circulatiepomp, de gemotoriseerde verdeelklep met geïntegreerde sanitaire prioriteit en de elektronische regeling van de gas/luchtverhouding maken dit apparaat ideaal voor het verwarmen van een gebouw.

Bosch elektrische cv ketel 12 kW (tot 150m2).

5/5

Met de Bosch elektrische cv-ketel 12 kW kun je eenvoudig de temperatuur van je woning regelen. De technologie van de ketel staat garant voor een gelijkmatige verwarming van je woning, waardoor je geen last hebt van hete en koude plekken. De ketel heeft een vermogen van 12 kW, waardoor het mogelijk is een oppervlakte tot 150m2 te verwarmen. De ketel heeft een hoog rendement, waardoor je een lage energierekening hebt. De Bosch elektrische cv-ketel 12 kW beschikt ook over een ingebouwde timer met 24 uur instelmogelijkheid. Zo kun je de verwarming afstemmen op je eigen schema. Daarnaast is de ketel ook voorzien van een zelfdiagnose functie, waardoor je altijd op de hoogte bent van de technische staat van je ketel. Kortom, met de Bosch elektrische cv-ketel 12 kW krijg je een betrouwbare, energiezuinige en comfortabele verwarming van je woning.

Elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus 6kW EZ-Home.

5/5

Het moderne model Kabola V-Tronic eCompact Plus 6kW EZ-Home is de perfecte oplossing voor al uw verwarmingsbehoeften. Deze elektrische CV-ketel is uitgerust met een nieuwe gebruikersinterface waardoor het bewaken en beschermen van zowel de ketel als de parameters van het volledige verwarmingssysteem eenvoudig en betrouwbaar is. Deze elektrische CV-ketel is voorzien van kwaliteitscomponenten van gerenommeerde fabrikanten. Daarnaast biedt deze ketel een hoogwaardige technologie voor een optimale prestatie. De geavanceerde technologie zorgt ervoor dat er altijd genoeg warmte en warm water is voor uw hele gezin, zelfs bij extreem koud weer. De elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus 6kW EZ-Home heeft een energie-efficiëntieklasse van A+ en is daarmee een zeer zuinige oplossing voor het verwarmen van uw woning.

Bulex Thema Condens 25/30 A Condensatiegaswandketel Aardgas 24,5kW

5/5

NO DESCRIPTION

Warmtepomp Neoheat Eko II Plus 6A.

5/5

De Neoheat EKO II Plus 6A warmtepomp is een veelzijdig apparaat dat uitstekend geschikt is voor eengezinswoningen. Het is een alles-in-één-oplossing met een ingebouwde warmwatertank, een lekbakverwarming voor extra beveiliging en, het beste van alles, wifi-controle. Het hele jaar door kan de pomp worden gebruikt in de modi verwarmen, koelen en warm water voor huishoudelijk gebruik produceren. De tank is gemaakt van roestvrij staal en heeft een inhoud van 250 liter. De Neoheat EKO II Plus 6A warmtepomp heeft een breed bedrijfstemperatuurbereik, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de prestaties bij moeilijke weersomstandigheden, zelfs niet bij strenge vorst. De lekbakverwarming zorgt bovendien voor een efficiënte werking bij temperaturen tot -25 graden C. Met de ingebouwde tankdesinfectiefunctie garandeert de pomp maximale veiligheid voor gebruikers. De warmtepomp is standaard voorzien van aangestuurde wifi, waarmee u de warmtepomp op afstand kunt bedienen.

LA NORDICA EXTRAFLAME PR20 PELLETKETEL MET ASVERDICHTER die verwarmt al uw huis en water| Verwarmingsvermogen: 20 kW |.

5/5

De La Nordica Extraflame PR20 Pelletketel met Asverdichter is de perfecte oplossing voor al uw verwarmingsbehoeften. Deze krachtige en kwalitatief hoogwaardige pelletketel levert een verwarmingsvermogen van 20 kW, genoeg om uw hele huis en water te verwarmen. De La Nordica Extraflame PR20 Pelletketel met Asverdichter is uitgerust met verschillende automatische reinigingssystemen. De brander in gietijzer en de warmtewisselaar met buizenbundel worden automatisch gereinigd om ervoor te zorgen dat deze pelletketel optimaal blijft werken. Er is ook een macerator voor een eenvoudige en veilige asverwijdering. Dankzij deze functies is de La Nordica Extraflame PR20 Pelletketel met Asverdichter een betrouwbare optie voor al uw verwarmingsbehoeften. De La Nordica Extraflame PR20 Pelletketel met Asverdichter is ontworpen om een lange levensduur te garanderen. Het is gemaakt van hoogwaardig staal, dat bestand is tegen extreme temperaturen. Het heeft ook een geavanceerd luchtverversingssysteem dat zorgt voor een optimale brandstofverbranding en een lager energieverbruik. U kunt er zeker van zijn dat uw verwarmingsbehoeften worden voorzien met de La Nordica Extraflame PR20 Pelletketel met Asverdichter.

Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over de cv ketels vergelijken

Samen met Annette kijken we naar de laatste trends en nieuwste cv ketels. Hier wordt een selectie van gemaakt op basis van de beste kwaliteit & prijs verhouding.

Heb je een cv ketel gezien die je wilt bestellen? Je kunt dan via de knop “BESTE PRIJS’ direct bestellen. Zo kun je jouw cv ketel morgen al in huis hebben.

Onze reviews zijn altijd met zorg samengesteld door ervaren reviewers die experts zijn op het gebied van cv ketels. De producten zijn gekozen op een goede prijs/ kwaliteit verhouding, zodat je waar voor je geld krijgt.

Ons eindoordeel: cv ketels vergelijking

Het kiezen van de juiste cv-ketel, die de beste prestaties levert en binnen je budget past, kan een moeilijke taak zijn. Maar met deze lijst met top 10-modellen, hoef je je geen zorgen te maken. We hopen dat onze beoordeling je heeft geholpen om de juiste cv-ketel voor jouw specifieke behoeften te kiezen. Maak je je zorgen of heb je vragen? Dan staan wij klaar om je te helpen. Laat het ons weten en wij zullen de best mogelijke oplossing voor je vinden en je begeleiden bij het vinden van een cv-ketel die je thuis op een energiezuinige en effectieve manier het comfort van thuis geeft!

In totaal hebben we 30 verschillende cv ketels bekeken. Hier hebben we de beste 10 cv ketels uit gekozen na goed onderzoek en overleg. Deze lijst is samengesteld door naar diverse aspecten te kijken. Zo is er uitgebreid gekeken in verschillende prijscategorieën, naar de kwaliteit en uiteraard ook naar de laatste woontrends.

Ook is het belangrijk om de functionaliteit onder de loep te nemen. Het is leuk als een cv ketel er leuk uitziet in huis maar deze moet natuurlijk ook functioneel zijn. 

Onderstaande cv ketels die als beste getest zijn behoren volgens ons tot de top 10 cv ketels van 2024

1. Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5.
2. Bosch elektrische cv ketel 9 kW (tot 110m2).
3. Nefit ProLine NxT HRC24 CW4.
4. Bosch elektrische cv ketel 6 kW (tot 70m2).
5. Vaillant condensatieketel op gas voor wandmontage Ecotec plus VCW 296 vermogen 25 kw.
6. Bosch elektrische cv ketel 12 kW (tot 150m2).
7. Elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus 6kW EZ-Home.
8. Bulex Thema Condens 25/30 A Condensatiegaswandketel Aardgas 24,5kW
9. Warmtepomp Neoheat Eko II Plus 6A.
10. LA NORDICA EXTRAFLAME PR20 PELLETKETEL MET ASVERDICHTER die verwarmt al uw huis en water| Verwarmingsvermogen: 20 kW |.

Disclaimer: Deze cv ketel review is na onafhankelijk onderzoek en met zorg samengesteld. Woontoppers is niet verantwoordelijk voor de producten en bij aankoop op de webshop via ons verdienen wij een kleine commissie. Kom je een fout tegen op deze pagina, neem dan contact met ons op.

cv ketels kopen - Laatste tips

Er zijn drie belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een cv ketel om er zeker van te zijn dat een goede aankoop is.

Om te beginnen zul je moeten besluiten welke cv ketel bij jou past, welke goed voelt voor jou. Dit kan heel persoonlijk zijn en ligt helemaal aan jouw eigen smaak, wat goed voelt voor jou. 

Verder is de prijs/ kwaliteitsverhouding een enorme belangrijk aspect om naar te kijken. Je wilt natuurlijk dat deze in jouw budget past maar je wilt niet dat de cv ketel binnen een maand al kapot gaat. 

Gelukkig hebben we voor deze review rekening gehouden met bovenstaande punten. Zo zorgen we ervoor dat het kiezen van de beste cv ketel makkelijk wordt voor iedereen.

Gepubliceerd op: 13 feb. 2023