1. badkamer
  2. droogtoren

Top 10 droogtorens van 2024

Laatst bijgewerkt: 13 mrt. 2023

Sta je voor de keuze om een droogtoren te kopen, maar weet je niet welke de beste is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze top 10 lijst kies je de perfecte droogtoren, die bij jouw behoefte en budget past. Probeer deze lijst op je gemak door te nemen, dan ontdek je welke droogtoren jouw droomapparaat is.

Picture of Annette
Annette

Annette werkt als zelfstandig interieur styliste en helpt de woontoppers met advies voor de beste producten tegen de beste kwaliteit / prijs verhoudingen. Elke maand gaat ze op zoek naar de beste nieuwe droogtorens​ en deelt deze met jou!

10 beste droogtorens - [droogtorens test 2024]

Sta je voor de keuze om een droogtoren te kopen, maar weet je niet welke de beste is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze top 10 lijst kies je de perfecte droogtoren, die bij jouw behoefte en budget past. Probeer deze lijst op je gemak door te nemen, dan ontdek je welke droogtoren jouw droomapparaat is.

Of je nou gaat verhuizen of een nieuwe droogtoren zoekt, het is belangrijk dat je de juiste vindt. Smaken verschillen nou eenmaal en dat begrijpen wij heel erg goed. Daarom zorgen we er voor dat er een ruime keus is aan verschillende droogtorens in deze review. We houden de laatste trends en producten altijd in de gaten om ervoor te zorgen dat je de nieuwste droogtorens terugvindt in onze top 10 droogtorens.

Bekijk direct onze top 10 droogtorens en laat je inspireren door de best geteste droogtorens. Zo richt je jouw huis in op de manier die bij jou past.

Mmoods Wasrek Inklapbaar Droogtoren 4 Verdiepingen met Wieltjes Droogrek 35m.

5/5

Met de Mmoods Wasrek Inklapbaar Droogtoren 4 Verdiepingen met Wieltjes Droogrek 35m kunt u energie besparen én gemakkelijk wasgoed opruimen. Deze droogtoren heeft 4 verdiepingen, wat betekent dat u voldoende ruimte heeft voor het drogen van grote hoeveelheden wasgoed. De wieltjes aan de onderkant maken het verplaatsen van het rek naar elke kamer eenvoudig. Het rek is ook uitschuifbaar, waardoor het ook geschikt is voor kleine en middelgrote ruimtes. De Mmoods Wasrek Inklapbaar Droogtoren is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor het rek stevig staat en lang meegaat. Met een hoogte van 35 meter is het rek ook ideaal voor het organiseren van uw wasgoed. Met deze opvouwbare droogtoren van Mmoods heeft u een multifunctionele oplossing voor het drogen en opbergen van uw wasgoed.

Niceey Droogtoren 45m drooglengte Op Wieltjes Wasrek Droogrek inklapbaar Voor alle soorten ruimtes Verstelbaar.

5/5

De Niceey Droogtoren is een ideaal wasrek voor alle soorten ruimtes. Het is gemaakt van hoogwaardig staal met een hoge kwaliteit laklaag, waardoor het zeer sterk en duurzaam is. De 45 meter drooglengte is verdeeld over 5 verstelbare niveaus, waardoor er meer ruimte is voor het drogen van verschillende soorten kleding en accessoires. De wieltjes onder het wasrek maken het verplaatsen ervan makkelijk en bovendien is het wasrek voorzien van antislipvoetjes voor extra stabiliteit. De Niceey Droogtoren is een handig hulpmiddel om kleding en textiel snel en gemakkelijk te drogen. Het is niet alleen geschikt voor grote ruimtes, maar ook voor kleinere ruimtes zoals een badkamer, balkon of achtertuin. Het is in te klappen en gemakkelijk op te bergen, waardoor het neemt weinig ruimte in beslag. Het is perfect voor iedereen die de ruimte spaart maar toch een goede droogoplossing zoekt.

Leifheit droogtoren classic 450 45 m drooglente met wieltjes en houders voor kledinghangers.

5/5

Met deze droogtoren kunt u 45 m aan wasgoed drogen. De droogtoren is voorzien van wieltjes en een houder voor kledinghangers die het drogen eenvoudig en praktisch maken. De kledinghangers zorgen ervoor dat uw kledingstukken zonder meer en zonder kreukels worden gedroogd. De droogtoren is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal dat de test van de tijd doorstaat. Door de speciale constructie is de droogtoren stevig en staat hij stevig op de grond, zodat hij nooit omvalt. Het is een echt ruimtewonder dat u veel ruimte biedt om uw wasgoed te drogen. Geniet van de perfect gedroogde was met deze unieke droogtoren.

Tomado Ciclone Vario Droogtoren 38m Inklapbaar.

5/5

De Tomado Ciclone Vario Droogtoren 38m Inklapbaar is de perfecte oplossing voor al uw drooggoed. Met een capaciteit van 38 meter aan drooglijnen kan deze droogtoren gelijktijdig de inhoud van twee wasmachines drogen. De droogtoren is ook voorzien van 6 onafhankelijke vleugels die kunnen worden gebruikt om lakens, gordijnen en grote handdoeken te drogen. Daarnaast is de Ciclone deels in hoogte verstelbaar. Op de Ciclone is het ook mogelijk om kledingshangers te hangen, waardoor kleine ruimtes optimaal benut kunnen worden. Als u de Tomado Ciclone Vario Droogtoren 38m Inklapbaar half geopend gebruikt, kunt u hem gemakkelijk in kleine ruimtes zoals de badkamer of de kledingkamer plaatsen. Wanneer u klaar bent met het drogen van uw wasgoed kunt u de droogtoren snel weer opvouwen, waardoor deze nog maar 10 cm breed wordt. Hierdoor neemt de droogtoren weinig ruimte in beslag en kunt u deze gemakkelijk en op een nette manier opbergen.

Vileda Mixer 4 Droogtoren 40 m drooglengte.

5/5

Vileda Mixer 4 Droogtoren 40 m drooglengte biedt je een uitzonderlijke droogcapaciteit. Deze stalen droogtoren heeft 4 etages en is volledig moduleerbaar, waardoor hij perfect geschikt is voor meervoudig gebruik. Je kunt hem open gebruiken om lange stukken wasgoed op te hangen of delicate stukken plat te laten drogen. Je kunt hem ook halfvouwen tegen een muur of radiator om kleinere hoeveelheden wasgoed te drogen of om plaats te winnen. Deze droogtoren heeft veel extra's zoals een houder om kleine stukken zoals sokken en ondergoed te drogen, 2 haken voor kleerhangers en zwenkwieltjes waarmee je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Als je hem niet gebruikt, kun je hem volledig dichtplooien en plat opbergen. Met een totale droogcapaciteit van 40 m, neemt hij nauwelijks vloeroppervlak in beslag. Deze droogtoren is ook geschikt om in de douche te gebruiken. Je geniet van deze Vileda Mixer 4 Droogtoren 40 m drooglengte met 8 onafhankelijke plateaus, waarmee je lange kledingstukken op kunt hangen of delicate stukken kunt laten drogen. Als je hem niet gebruikt, kun je hem gemakkelijk volledig plat opbergen. Met een 3 jaar garantie geniet je optimaal van deze gebruiksvriendelijke droogtoren.

Vileda Mixer 3 Droogtoren 30 m drooglengte.

5/5

Vileda Mixer 3 Droogtoren 30 m drooglengte biedt een moduleerbare, stalen droogtoren met 3 etages en een droogcapaciteit tot wel 3 machines wasgoed. Deze droogtoren is zeer veelzijdig en geschikt voor meervoudig gebruik. Hij kan volledig open gebruikt worden om lange stukken kleding op te hangen of delicate stukken plat te laten drogen, of half dichtgeplooid tegen een muur of radiator voor kleinere hoeveelheden wasgoed of om plaats te winnen. Met de speciale scharnier blijft de droogtoren heel stabiel en kan deze gemakkelijk geïmproviseerd worden om aan te passen aan de beschikbare ruimte. Bovendien heeft de Vileda Mixer 3 Droogtoren 30 m drooglengte een extra droogcapaciteit dankzij zijn houder voor kleine stukken zoals sokken, ondergoed, enz. en 2 haken voor kleerhangers. Dankzij de zwenkwieltjes, kunt u de droogtoren gemakkelijk verplaatsen. Wanneer u hem niet gebruikt, kunt u hem volledig dichtplooien en plat opbergen. De Vileda Mixer 3 Droogtoren 30 m drooglengte heeft een totale droogcapaciteit van 30 m, zonder veel vloeroppervlak in te nemen en is ook geschikt om in de douche te gebruiken. Bovendien is hij voorzien van 6 onafhankelijke plateaus geschikt om lange kledingstukken op te hangen of om delicate stukken plat te drogen. Het product wordt geleverd met een garantie van 3 jaar.

Leifheit droogtoren Classic Tower 340 34 m drooglengte.

5/5

Leifheit Droogtoren Classic Tower 340 34 m drooglengte is echt een ruimtewonder. Met zijn compacte formaat van slechts 68 x 68 cm past hij overal in: in een krappe badkamer, douchecabine, op een klein balkon of in een smalle gang. Met zijn 34 meter drooglengte biedt hij ruimte voor 3 tot 4 wasmachine ladingen. Het frame kan ingeklapt worden, waardoor de droogtoren ook alleen voor de helft gebruikt kan worden. Ook de droogniveaus kunnen afzonderlijk worden ingeklapt. Hierdoor is de Classic Tower 340 ook geschikt voor lange stukken wasgoed. De vier geïntegreerde wieltjes maken het mogelijk om de droogtoren moeiteloos te verplaatsen, zelfs als hij vol met wasgoed hangt. De wieltjes zijn 360° draaibaar. Met de Leifheit Droogtoren Classic Tower 340 34 m drooglengte heeft u voldoende ruimte voor de was van een gezin met kinderen, ook als u weinig plaats heeft. Na gebruik kan deze droogtoren compact worden ingeklapt en plaatsbesparend worden opgeborgen. De hoogte is 1,42 meter. Geniet dus van een meer dan voldoende drooglengte met deze ruimtebesparende droogtoren.

Clever Clean Toren wasrek XXL Droogtoren 76 x 64 cm.

5/5

Deze slimme wasdroogtoren is een ideale oplossing voor gemakkelijk en efficiënt drogen van wasgoed. Met een afmeting van 76 x 64 cm en een gewicht van 4,5 kg is deze toren duurzaam en stevig genoeg om zwaar wasgoed te dragen. De toren is voorzien van 3 niveaus met elk 2 vleugels die afzonderlijk kunnen worden neergeklapt. Elke vleugel bestaat uit 4 staven van gepoedercoat staal (13 mm). Dankzij de anti-slip voetjes heeft de toren een stevige en goede basis. Het unieke design van deze wasdroogtoren bespaart veel ruimte en biedt veel flexibiliteit. De toren is gemakkelijk te verplaatsen en kan binnen maar ook buiten worden gebruikt. De stangen zijn voorzien van rubber kapjes aan de uiteinden om het wasgoed te beschermen tegen krassen. Bovendien is de toren voorzien van een speciale anti-roest behandeling voor een lange levensduur.

Leifheit droogtoren Classic Tower 270 27 m drooglengte.

5/5

Leifheit droogtoren Classic Tower 270 biedt 27 meter drooglengte in een kleine ruimte. Het frame is ingeklapt en het heeft drie droogniveaus. Ook deze kunnen afzonderlijk worden ingeklapt. Dus zelfs voor lange stukken wasgoed is deze droogtoren geschikt. Ook het verplaatsen is gemakkelijker dankzij de vier geïntegreerde, soepel lopende wieltjes die 360° draaibaar zijn. Na gebruik is de Classic Tower 270 compact ingeklapt en plaatsbesparend op te bergen. Een echt ruimtewonder met een garantietermijn van 3 jaar. Leifheit droogtoren Classic Tower 270 is een echt ruimtewonder. Met een standvlak van slechts 68 x 68 cm past deze droogtoren overal. Het heeft een indrukwekkende drooglengte van 27 meter, meer dan genoeg voor wel 3 wasmachineladingen. De Classic Tower 270 is ook ideaal voor gezinnen met kinderen en weinig plaats voor het drogen van was. Het frame kan ingeklapt worden, waardoor de droogtoren ook alleen voor de helft gebruikt kan worden. Ook de droogniveaus kunnen afzonderlijk worden ingeklapt. De vier geïntegreerde, soepel lopende wieltjes maken het verplaatsen en draaien van de droogtoren gemakkelijk. Na gebruik is de Classic Tower 270 compact ingeklapt en plaatsbesparend op te bergen. Met een garantietermijn van 3 jaar is deze droogtoren een slimme aanwinst voor elke woning.

Tomado Metaltex Droogtoren Fortino 3 25M 69x64x134 cm Zilver.

5/5

De Metaltex Fortino 3 droogtoren is perfect voor kleine ruimtes. Door de 25 meter aan drooglengte, kun je makkelijk al je wasgoed kwijt. Je kunt de droogtoren openen en tegen een muur plaatsen, maar je kunt hem ook helemaal openen en bijvoorbeeld een lange badhanddoek laten drogen. De anti-slipvoeten zorgen voor extra stabiliteit. Dankzij de 2 bovenste armen kun je klerenhangers aan de droogtoren hangen, wat erg handig is. De Metaltex Fortino 3 behoort tot de Tec Collectie, wat zich kenmerkt door zilvergrijs geplastificeerd staaldraad met een stevige zachte coating en satijnzwarte kunststof onderdelen. De droogtoren heeft een afmeting van 69x64x134 cm in gebruik. Na gebruik is het belangrijk de droogtoren binnen op te bergen. Zo blijft hij langer mooi en kun je nog jarenlang genieten van je Metaltex Fortino 3.

Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over de droogtorens vergelijken

Samen met Annette kijken we naar de laatste trends en nieuwste droogtorens. Hier wordt een selectie van gemaakt op basis van de beste kwaliteit & prijs verhouding.

Heb je een droogtoren gezien die je wilt bestellen? Je kunt dan via de knop “BESTE PRIJS’ direct bestellen. Zo kun je jouw droogtoren morgen al in huis hebben.

Onze reviews zijn altijd met zorg samengesteld door ervaren reviewers die experts zijn op het gebied van droogtorens. De producten zijn gekozen op een goede prijs/ kwaliteit verhouding, zodat je waar voor je geld krijgt.

Ons eindoordeel: droogtorens vergelijking

Het hebben van een droogtoren is een levensveranderende ervaring. Je zal zien dat je kleding er veel beter uitziet dan wanneer je het op een bepaald moment in de lucht had gehangen. Wanneer je de gekozen droogtoren hebt aangeschaft en installeert, zul je zien dat je veel schoner kleding krijgt, wat betekent dat je je kleding langer zult dragen. Het is daarom essentieel om de beste droogtoren te kiezen, gezien het feit dat je hiermee het meeste uit je investering kunt halen. We hopen dat je eindelijk de perfecte droogtoren hebt gevonden om jouw schone kleding voor vele jaren te behouden. Als je moet kiezen, raadt ons team je aan om de recensies goed te lezen en te zien welke droogtoren het beste bij jouw behoeften past. Vergeet ook niet om naar prijs-kwaliteit-verhouding te kijken voordat je een definitieve beslissing neemt. Als je nog vragen hebt, staan we altijd klaar om je te helpen!

In totaal hebben we 30 verschillende droogtorens bekeken. Hier hebben we de beste 10 droogtorens uit gekozen na goed onderzoek en overleg. Deze lijst is samengesteld door naar diverse aspecten te kijken. Zo is er uitgebreid gekeken in verschillende prijscategorieën, naar de kwaliteit en uiteraard ook naar de laatste woontrends.

Ook is het belangrijk om de functionaliteit onder de loep te nemen. Het is leuk als een droogtoren er leuk uitziet in huis maar deze moet natuurlijk ook functioneel zijn. 

Onderstaande droogtorens die als beste getest zijn behoren volgens ons tot de top 10 droogtorens van 2024

1. Mmoods Wasrek Inklapbaar Droogtoren 4 Verdiepingen met Wieltjes Droogrek 35m.
2. Niceey Droogtoren 45m drooglengte Op Wieltjes Wasrek Droogrek inklapbaar Voor alle soorten ruimtes Verstelbaar.
3. Leifheit droogtoren classic 450 45 m drooglente met wieltjes en houders voor kledinghangers.
4. Tomado Ciclone Vario Droogtoren 38m Inklapbaar.
5. Vileda Mixer 4 Droogtoren 40 m drooglengte.
6. Vileda Mixer 3 Droogtoren 30 m drooglengte.
7. Leifheit droogtoren Classic Tower 340 34 m drooglengte.
8. Clever Clean Toren wasrek XXL Droogtoren 76 x 64 cm.
9. Leifheit droogtoren Classic Tower 270 27 m drooglengte.
10. Tomado Metaltex Droogtoren Fortino 3 25M 69x64x134 cm Zilver.

Disclaimer: Deze droogtoren review is na onafhankelijk onderzoek en met zorg samengesteld. Woontoppers is niet verantwoordelijk voor de producten en bij aankoop op de webshop via ons verdienen wij een kleine commissie. Kom je een fout tegen op deze pagina, neem dan contact met ons op.

droogtorens kopen - Laatste tips

Er zijn drie belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een droogtoren om er zeker van te zijn dat een goede aankoop is.

Om te beginnen zul je moeten besluiten welke droogtoren bij jou past, welke goed voelt voor jou. Dit kan heel persoonlijk zijn en ligt helemaal aan jouw eigen smaak, wat goed voelt voor jou. 

Verder is de prijs/ kwaliteitsverhouding een enorme belangrijk aspect om naar te kijken. Je wilt natuurlijk dat deze in jouw budget past maar je wilt niet dat de droogtoren binnen een maand al kapot gaat. 

Gelukkig hebben we voor deze review rekening gehouden met bovenstaande punten. Zo zorgen we ervoor dat het kiezen van de beste droogtoren makkelijk wordt voor iedereen.

Gepubliceerd op: 13 feb. 2023