1. beveiliging
  2. optische rookmelder

Top 10 optische rookmelders van 2024

Laatst bijgewerkt: 13 mrt. 2023

Voer deze lijst met de top 10 optische rookmelders! Door een optische rookmelder te gebruiken kun je veiligheid en gemoedsrust vinden voor jou en je gezin, zodat je je huis beschermt tegen de gevaren van brand. Maar waar kun je zo'n optische rookmelder vinden? We bieden de antwoorden door onze lijst van de 10 beste optische rookmelders van Nederland. Deze optische rookmelders bieden niet alleen een uitstekende bescherming, maar ook een geruststellende prijs/kwaliteitverhouding. In onze lijst vind je precies wat je nodig hebt, dus lees verder en ontdek onze Top 10 optische rookmelders!

Picture of Annette
Annette

Annette werkt als zelfstandig interieur styliste en helpt de woontoppers met advies voor de beste producten tegen de beste kwaliteit / prijs verhoudingen. Elke maand gaat ze op zoek naar de beste nieuwe optische rookmelders​ en deelt deze met jou!

10 beste optische rookmelders - [optische rookmelders test 2024]

Voer deze lijst met de top 10 optische rookmelders! Door een optische rookmelder te gebruiken kun je veiligheid en gemoedsrust vinden voor jou en je gezin, zodat je je huis beschermt tegen de gevaren van brand. Maar waar kun je zo'n optische rookmelder vinden? We bieden de antwoorden door onze lijst van de 10 beste optische rookmelders van Nederland. Deze optische rookmelders bieden niet alleen een uitstekende bescherming, maar ook een geruststellende prijs/kwaliteitverhouding. In onze lijst vind je precies wat je nodig hebt, dus lees verder en ontdek onze Top 10 optische rookmelders!

Of je nou gaat verhuizen of een nieuwe optische rookmelder zoekt, het is belangrijk dat je de juiste vindt. Smaken verschillen nou eenmaal en dat begrijpen wij heel erg goed. Daarom zorgen we er voor dat er een ruime keus is aan verschillende optische rookmelders in deze review. We houden de laatste trends en producten altijd in de gaten om ervoor te zorgen dat je de nieuwste optische rookmelders terugvindt in onze top 10 optische rookmelders.

Bekijk direct onze top 10 optische rookmelders en laat je inspireren door de best geteste optische rookmelders. Zo richt je jouw huis in op de manier die bij jou past.

FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder.

5/5

De FireAngel SW1-EUT netgevoede optische rookmelder is een innovatief en betrouwbaar product. Het is een krachtige rookmelder met een 230V netaansluiting en een 9V back-up batterij. Het biedt een betrouwbare, permanente bescherming tegen brand, zelfs in Nul op de meter (NOM) woningen. Met de nieuwste optische technologie kunnen smeulende, langzaam ontwikkelende branden snel worden gedetecteerd en worden voorkomen dat deze uitgroeien tot een grote brand. De FireAngel SW1-EUT is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het de perfecte oplossing is voor elke woning. De rookmelder is ook voorzien van een testknop om ervoor te zorgen dat alles correct werkt en de melder optimaal functioneert.

Smartwares rookmelder smoke alarm RM520 optisch.

5/5

Productnaam: Smartwares rookmelder smoke alarm RM520 Optisch. Productomschrijving: Met het type RM520 van Smartwares rookmelder smoke alarm kun je snel en effectief reageren wanneer er brand uitbreekt. De rookmelder is voorzien van een geïntegreerde batterij met een levensduur van 10 jaar waardoor je de batterij niet tussendoor hoeft te vervangen. Het luide alarm van 85 dB kan levensbedreigende situaties signaleren en voorkomen. Daarnaast is de rookmelder gemakkelijk te installeren en heeft hij een optische technologie voor het detecteren van rook. Dankzij deze technologie kan de rookmelder rook detecteren in elke situatie, of het nu gaat om koolmonoxide, houtrook of andere soorten rook. Bovendien is de rookmelder uitgerust met een LED-indicatielampje dat knippert als er rook gedetecteerd wordt.

DVM-SB90 optische rookmelder op verwisselbare batterij 9V.

5/5

De DVM-SB90 optische rookmelder op verwisselbare batterij 9V is een betrouwbare rookmelder met een unieke verwisselbare batterij 9V. Het heeft een grote testknop op de voorkant waarmee u eenvoudig de functionaliteit kunt controleren. Daarnaast heeft het een waarschuwingssysteem dat zal laten zien wanneer de batterij bijna leeg is. Deze rookmelder heeft ook een kleine, compacte, en discreete vorm die het mogelijk maakt om in bijna elke ruimte te worden geïnstalleerd. De DVM-SB90 rookmelder is ook voorzien van geavanceerde technologie die onmiddellijk rook detecteert, waardoor het een betrouwbare detectie van rook en warmte biedt. De krachtige optische detectie technologie maakt het mogelijk om zelfs de kleinste rookdeeltjes te detecteren. Het is ook voorzien van een klasse A klassement, wat betekent dat het een zeer hoog niveau van detectie biedt. De DVM-SB90 rookmelder heeft ook speciale sensoren die de detectie van warme lucht mogelijk maken, waardoor het een betrouwbare bescherming biedt tegen brand.

Ei 146e Rookmelder 230V Met optische sensor met backup accu.

5/5

De Ei 146e rookmelder beschikt over een briljante uitvoering met een modern design. Met een diameter van slechts 10 cm is hij een echte spatbesparende oplossing. De melder is ook eenvoudig te installeren. Het is mogelijk om de melder op de muur te bevestigen met de bijgeleverde pluggen of met schroeven. De Ei 146e rookmelder is uitgerust met een zelftestfunctie, zodat je altijd zeker weet dat de melder in perfecte staat is. Erg belangrijk, want je kunt rekenen op een betrouwbare melding bij brandgevaar. Daarnaast heeft de Ei 146e rookmelder ook een LED-indicatie. De LED-indicatie geeft de status van de batterij weer. Als de batterij bijna leeg is, wordt dit meteen gemeld. Zo voorkom je dat je rookmelder onverhoopt uitvalt. Met een levensduur van 10 jaar is de Ei 146e rookmelder een zeer betrouwbare en voordelige oplossing voor jouw veiligheid.

AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij.

5/5

De AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij is een rookmelder met geavanceerde technologie. Het is een optische rookmelder met Thermoptek en Wi-Safe2 technologie, waardoor het een betrouwbare detectie biedt. Het heeft een vaste 3V lithiumbatterij die 10 jaar meegaat. Tevens beschikt het over een pauzeknop waarmee je het alarmsignaal kunt uitschakelen. De AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij is ook gemakkelijk te installeren. Het kan worden gekoppeld aan andere rookmelders voor meer beveiliging. Het is ook compatibel met andere beveiligingssystemen, zoals brandmelders, inbraakalarm en camerabeveiliging. Het is zo ontworpen dat het eenvoudig in de meeste brandveilige omgevingen kan worden geïnstalleerd. De AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij is gemaakt van duurzame materialen en is ontworpen om lange tijd te werken. Het is ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en is getest door experts. Het biedt een betrouwbare detectie voor elke brandveilige omgeving.

FITO ROOKMELDER OPTISCH BATTERIJ 3V 10 JAAR ASD10Q.

5/5

De FITO ROOKMELDER OPTISCH BATTERIJ 3V 10 JAAR ASD10Q is een eenvoudig te installeren optische rookmelder met een luid pulserend alarm, die voldoet aan de EN 14604-normen. Hij is speciaal ontwikkeld om uw huis te beschermen tegen brandgevaar. De rookmelder is eenvoudig te installeren en maakt gebruik van een batterij die tot 10 jaar meegaat. De rookmelder is uitgerust met een krachtig alarmsysteem dat direct waarschuwt als er rook gedetecteerd wordt. Het alarm is luid en pulserend, waardoor u direct op de hoogte bent als er een brandgevaar aanwezig is. De melder is voorzien van een LED indicatie die aangeeft dat de rookmelder gebruiksklaar is. Daarnaast is de rookmelder ook uitgerust met een temperatuur- en stroomvoorziening, zodat hij ook werkt in geval van stroomuitval.

optische rookmelder lithium batterij.

5/5

De optische rookmelder met lithium batterij biedt een zeer betrouwbare bescherming tegen rook en brand. Het is een compact en draagbaar apparaat dat in elke kamer kan worden geïnstalleerd. Met de geïntegreerde technologie wordt rook gedetecteerd voordat deze zichtbaar is, waardoor het risico op brand wordt beperkt. De optische rookmelder is ook voorzien van een slaapstand, waardoor het leeg-batterij-signaal gedurende maximaal 8 uur kan worden gepauzeerd. Dit biedt extra gemak en zorgeloosheid, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de batterij. Daarnaast is de rookmelder voorzien van een LED-indicatie die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is. Zo bent u altijd verzekerd van de beste bescherming tegen brand.

Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen.

5/5

De Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen is een zeer betrouwbare rookmelder die uw veiligheid en dat van uw huisgenoten garandeert. Dankzij de optische technologie waarmee deze rookmelder is uitgerust, wordt er direct op rook gereageerd en is het alarmsignaal binnen een fractie van een seconde actief. Bovendien is het compacte ontwerp eenvoudig in elke ruimte te plaatsen, waarbij het de uitstraling van de omgeving geen schade toebrengt. Dankzij de lege batterij indicator weet u ook altijd wanneer de batterijen vervangen moeten worden. De rookmelder komt met gratis batterijen, waardoor u geen extra kosten heeft aan vervanging. De pauzestand functie zorgt ervoor dat er geen vals alarm wordt gegeven, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over storingen. Deze rookmelder kan tot 10 jaar meegaan, waardoor u er langdurig van kunt genieten.

AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij.

5/5

De AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij is een uitstekende keuze voor het beschermen van uw woning tegen brand. Dankzij de geavanceerde optische technologie detecteert de rookmelder rookdeeltjes in de lucht en waarschuwt u daarmee vroegtijdig. De rookmelder is eenvoudig te installeren met de meegeleverde 9V alkaline batterij (levensduur minimaal 5 jaar) en geeft een akoestisch en visueel alarmsignaal bij een branddetectie. Het product is extreem betrouwbaar en heeft een aantal innovatieve functies. Zo is de rookmelder voorzien van een optische sensor die de kwaliteit en de kwantiteit van de rook detecteert. Daarnaast heeft deze rookmelder een automatische reset functie waarmee de rookmelder na een alarm reset naar de oorspronkelijke stand. Dit maakt het product extreem betrouwbaar en geschikt voor gebruik in alle ruimtes. De rookmelder heeft een lange levensduur van minimaal 5 jaar.

Apollo S65 Optische rookmelder.

5/5

De Apollo S65 Optische rookmelder is een betrouwbare en innovatieve rookmelder met een pulserende LED in de behuizing. Deze detector is speciaal ontworpen om vroegtijdig brand te detecteren en voorkomt zo schade aan mensen en eigendommen. De behuizing is gemaakt van hoogwaardig kunststof, waardoor hij stevig en duurzaam is. De Apollo S65 Optische rookmelder heeft een LED-indicator die helder is in rusttoestand en een rood licht produceert bij alarm. Het systeem gebruikt geavanceerde optische technologie voor het detecteren van rookdeeltjes, hetgeen resulteert in een zeer gevoelige en betrouwbare rookmelder. Dankzij de slimme technologie kan de rookmelder ook verschillende soorten rook detecteren, zoals tabaksrook, die vaak moeilijk te detecteren is. De detector heeft ook een ingebouwde zelfdiagnose om ervoor te zorgen dat het systeem altijd goed werkt.

Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over de optische rookmelders vergelijken

Samen met Annette kijken we naar de laatste trends en nieuwste optische rookmelders. Hier wordt een selectie van gemaakt op basis van de beste kwaliteit & prijs verhouding.

Heb je een optische rookmelder gezien die je wilt bestellen? Je kunt dan via de knop “BESTE PRIJS’ direct bestellen. Zo kun je jouw optische rookmelder morgen al in huis hebben.

Onze reviews zijn altijd met zorg samengesteld door ervaren reviewers die experts zijn op het gebied van optische rookmelders. De producten zijn gekozen op een goede prijs/ kwaliteit verhouding, zodat je waar voor je geld krijgt.

Ons eindoordeel: optische rookmelders vergelijking

Op basis van onze lijst met de top 10 producten is het de moeite waard geweest om hier eens een kijkje te nemen. We hebben gezien dat een optische rookmelder nuttig kan zijn als je wilt dat je snel kan reageren op eventuele brandgevaar. Laten we hopen dat jij eindelijk de beste optische rookmelder hebt gekozen of misschien heb je nog wat vragen naar aanleiding van deze lijst. Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen, dan kunnen we je verder helpen.

In totaal hebben we 30 verschillende optische rookmelders bekeken. Hier hebben we de beste 10 optische rookmelders uit gekozen na goed onderzoek en overleg. Deze lijst is samengesteld door naar diverse aspecten te kijken. Zo is er uitgebreid gekeken in verschillende prijscategorieën, naar de kwaliteit en uiteraard ook naar de laatste woontrends.

Ook is het belangrijk om de functionaliteit onder de loep te nemen. Het is leuk als een optische rookmelder er leuk uitziet in huis maar deze moet natuurlijk ook functioneel zijn. 

Onderstaande optische rookmelders die als beste getest zijn behoren volgens ons tot de top 10 optische rookmelders van 2024

1. FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder.
2. Smartwares rookmelder smoke alarm RM520 optisch.
3. DVM-SB90 optische rookmelder op verwisselbare batterij 9V.
4. Ei 146e Rookmelder 230V Met optische sensor met backup accu.
5. AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij.
6. FITO ROOKMELDER OPTISCH BATTERIJ 3V 10 JAAR ASD10Q.
7. optische rookmelder lithium batterij.
8. Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen.
9. AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij.
10. Apollo S65 Optische rookmelder.

Disclaimer: Deze optische rookmelder review is na onafhankelijk onderzoek en met zorg samengesteld. Woontoppers is niet verantwoordelijk voor de producten en bij aankoop op de webshop via ons verdienen wij een kleine commissie. Kom je een fout tegen op deze pagina, neem dan contact met ons op.

optische rookmelders kopen - Laatste tips

Er zijn drie belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een optische rookmelder om er zeker van te zijn dat een goede aankoop is.

Om te beginnen zul je moeten besluiten welke optische rookmelder bij jou past, welke goed voelt voor jou. Dit kan heel persoonlijk zijn en ligt helemaal aan jouw eigen smaak, wat goed voelt voor jou. 

Verder is de prijs/ kwaliteitsverhouding een enorme belangrijk aspect om naar te kijken. Je wilt natuurlijk dat deze in jouw budget past maar je wilt niet dat de optische rookmelder binnen een maand al kapot gaat. 

Gelukkig hebben we voor deze review rekening gehouden met bovenstaande punten. Zo zorgen we ervoor dat het kiezen van de beste optische rookmelder makkelijk wordt voor iedereen.

Gepubliceerd op: 13 feb. 2023