1. badkamer
  2. warmtepompdroger

Top 10 warmtepompdrogers van 2024

Laatst bijgewerkt: 13 mrt. 2023

Kijk je op zoek naar de perfecte warmtepompdroger? Dan hebben we een verrassende oplossing voor jou! Onze redacteurs hebben veel research gedaan naar de beste warmtepompdrogers op de markt van Nederland. Na deze zoektocht bieden we een top 10 aan van de beste warmtepompdrogers die je kunt kopen. Dus als je op zoek bent naar een warmtepompdroger die aan jouw behoeften voldoet, dan ben je aan het juiste adres. Neem een kijkje in onze top 10 en vind de perfecte match!

Picture of Annette
Annette

Annette werkt als zelfstandig interieur styliste en helpt de woontoppers met advies voor de beste producten tegen de beste kwaliteit / prijs verhoudingen. Elke maand gaat ze op zoek naar de beste nieuwe warmtepompdrogers​ en deelt deze met jou!

10 beste warmtepompdrogers - [warmtepompdrogers test 2024]

Kijk je op zoek naar de perfecte warmtepompdroger? Dan hebben we een verrassende oplossing voor jou! Onze redacteurs hebben veel research gedaan naar de beste warmtepompdrogers op de markt van Nederland. Na deze zoektocht bieden we een top 10 aan van de beste warmtepompdrogers die je kunt kopen. Dus als je op zoek bent naar een warmtepompdroger die aan jouw behoeften voldoet, dan ben je aan het juiste adres. Neem een kijkje in onze top 10 en vind de perfecte match!

Of je nou gaat verhuizen of een nieuwe warmtepompdroger zoekt, het is belangrijk dat je de juiste vindt. Smaken verschillen nou eenmaal en dat begrijpen wij heel erg goed. Daarom zorgen we er voor dat er een ruime keus is aan verschillende warmtepompdrogers in deze review. We houden de laatste trends en producten altijd in de gaten om ervoor te zorgen dat je de nieuwste warmtepompdrogers terugvindt in onze top 10 warmtepompdrogers.

Bekijk direct onze top 10 warmtepompdrogers en laat je inspireren door de best geteste warmtepompdrogers. Zo richt je jouw huis in op de manier die bij jou past.

AEG TR737L2B 7000 serie SensiDry® Warmtepompdroger Droger Wasdroger Energielabel A.

5/5

De AEG TR737L2B 7000 serie SensiDry® warmtepompdroger is ontworpen om kleding te drogen op een veilige, milieuvriendelijke manier. Deze droger is voorzien van een speciaal filter dat helpt om uw kleding langer fris te houden. Daarnaast is het energielabel A, wat betekent dat het energiezuinig is en een lagere energierekening oplevert. Deze AEG TR737L2B warmtepompdroger is uitgerust met een PerfectDry-sensor. Dankzij deze sensor detecteert de droger de restvochtigheid in je kleding en past de droogtijd aan om je kleding te drogen zonder dat het kreukt of slijt. Ook is deze droger voorzien van een Anti-Allergie-programma, waardoor stof, pollen en huisstofmijt worden geblust tot een niveau dat veilig is voor gevoelige huid.

AEG T9DENS87 9000 serie Fiberpro® Warmtepompdroger Droger Wasdroger Energielabel A.

5/5

De AEG T9DENS87 is een van de nieuwste warmtepompdroger uit de 9000 serie van FiberPro. Met zijn energielabel A is de droger een van de zuinigste op de markt. Met de FibrePro technologie kun je al je verschillende type stoffen tegelijk drogen. Door de unieke 3D scanner technologie wordt al je kleding gegarandeerd droog. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt, waardoor je kleding nooit blootgesteld wordt aan onnodige hitte. Het katoenprogramma duurt gemiddeld 152 minuten, wat iets langer is dan een condensdroger, maar door de lage temperatuur wel een stuk zuiniger en beter voor je kleding. De speciale kleding beschermende ProTex-trommel draait in beide richtingen waardoor je kleding minder kreukt. De AEG T9DENS87 is uitgeroepen tot Beste uit de test door de Consumentenbond in november 2022, dankzij de energie-efficiënte en kleding beschermende eigenschappen. De AEG T9DENS87 warmtepompdroger uit de 9000 serie van FiberPro is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een energiezuinige en kleding beschermende droger. De FibrePro technologie geeft je de mogelijkheid om alle verschillende type stoffen tegelijk te drogen. De 3D scanner technologie meet de vochtigheid binnenin je kleding waardoor je kleding gegarandeerd droog wordt. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt. Met de SensiDry technologie droogt deze droger op een lage temperatuur, waardoor je kleding nooit blootgesteld wordt aan onnodige hitte. Ook beschikt deze droger over een speciale kleding beschermende ProTex-trommel die in beide richtingen draait, waardoor je kleding minder kreukt. Dankzij de energie-efficiënte en kleding beschermende eigenschappen is de AEG T9DENS87 uitgeroepen.

Samsung DV80T5220AW Condens Warmtepompdroger 8kg A+++ Wifi Snel Droog functie.

5/5

De Samsung DV80T5220AW Condens Warmtepompdroger 8kg is een apparaat met een voorbeladingstype lader en een warmtepompdroogsysteem. Het biedt een capaciteit van 8kg, wat geschikt is voor een gezin of een kleine ruimte. Bovendien heeft het een energie-efficiëntieklasse van A+++, waardoor het een lage energieconsumptie heeft van 1,41 kWu. Ook heeft het een jaarlijks energieverbruik van 176 kWu. Als je klaar bent met wassen, is het apparaat snel droog met de Snel Droog functie. Het apparaat heeft een breedte van 600mm, een diepte van 600mm en een hoogte van 850mm. Bovendien heeft het een duur cyclus van 200 minuten, wat geschikt is voor het wassen van grote ladingen. Het heeft ook verschillende standaardprogramma's voor verschillende soorten stoffen, zoals wol, katoen en synthetische stoffen. Daarnaast biedt het speciale functies, zoals een verlengde trommel, een antikreuk-functie en een lage temperatuur-functie.

Whirlpool FFT M11 82 NL wasdroger Vrijstaand Voorbelading 8 kg A.

5/5

Met de Whirlpool FFT M11 82 NL vrijstaande wasdroger 8 kg A heb je een droger met royale trommelcapaciteit van 8 kg. De exclusieve 6th SENSE technologie past de vochtigheidsgraad in de trommel aan, zodat je kleding optimaal gedroogd wordt. De warmtepomptechnologie verwarmt de lucht effectief opnieuw en gebruikt minder energie. Dankzij de FreshCare+ optie blijft jouw kleding fris ruiken tot 6 uur na het einde van de droogcyclus. Je hoeft je kleding dus niet onmiddellijk uit de machine te halen. Deze Whirlpool droger is ook heel stil. Ervaar de stilte en geniet van absolute zorg voor je kleding, ook na het einde van de droogcyclus. Activeer de FreshCare+ optie op elk moment tijdens de cyclus, zodat je kleding fris ruikt. Je kunt de machine uitladen wanneer het jou het beste uitkomt. Met de Whirlpool FFT M11 82 NL wasdroger 8 kg A ben je verzekerd van een perfect resultaat.

Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger.

5/5

De Samsung DV90T5240TW/S2 warmtepompdroger biedt een breed scala aan mogelijkheden. Naast de AI Control technologie en de SmartThings app, heeft deze droger ook de OptimalDry technologie. Met de sensoren die het wasgoed beter beschermen, draagt deze technologie bij aan een optimale droging. Ook het 2-in-1 filter, dat stof en vuil opvangt, is een echte aanwinst. Bij een volle filter krijg je een melding waarmee je deze kunt legen. Voor als je snel kleding wilt drogen, is er het QuickDry 35' programma. Daarnaast heb je ook nog de binnenverlichting die automatisch aangaat als je de droger opent. Deze Samsung DV90T5240TW/S2 warmtepompdroger heeft een capaciteit van maximaal 9 kg, waardoor je een heleboel wasgoed in een keer kunt drogen. Geniet dus van al deze innovatieve technologieën en droog je wasgoed met de Samsung DV90T5240TW/S2 warmtepompdroger.

Bosch WQG233D5NL Serie 6 Warmtepompdroger.

5/5

De Bosch WQG233D5NL Serie 6 Warmtepompdroger heeft een grote capaciteit van 8kg, waardoor je veel kleding tegelijk kan drogen. Het LED display biedt een eenvoudige bediening en door het AutoDry systeem is het nooit langer nodig om te drogen dan nodig. Het SensitiveDrying systeem beschermd je kleding door de trommelstructuur en het sportprogramma staat garant voor een lagere temperatuur. Daarnaast is ook de AntiVibration-wand aanwezig, waardoor de droger stabieler staat en minder trillingen en geluiden veroorzaakt. Als klap op de vuurpijl beschikt de droger ook nog over een eindtijduitstel, waardoor je het programma kan uitstellen. Met de Bosch WQG233D5NL Serie 6 Warmtepompdroger krijg je een kledingverzorgingssysteem dat perfect is afgestemd op jouw leefstijl. Het droogt je kleding met zorg en met een minimale energieverbruik. De droger zorgt ervoor dat je kleding langer meegaat en daarnaast krijg je ook nog een lange levensduur door de duurzame materialen. Geniet van het perfecte wasresultaat en een eenvoudige bediening.

AEG T8DE86ES Warmtepompdroger.

5/5

De AEG T8DE86ES warmtepompdroger heeft een vulgewicht van 8 kg en is voorzien van het energielabel A+++. Met dit apparaat bescherm je je kleding optimaal. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt. De SensiDry technologie maakt het mogelijk om kleding te drogen op een lage temperatuur, waardoor je kleding nooit blootgesteld wordt aan teveel hitte. Hierdoor blijft je kleding elke dag aanvoelen als nieuw. De AEG T8DE86ES droger heeft een speciale ProTex-trommel die beide kanten op draait. Dit vermindert kreuken in je kleding als gevolg van het centrifugeren. Het digitale display geeft je aan hoe lang het katoenprogramma nog duurt, gemiddeld 173 minuten. Vergeleken met een condensdroger is dit langer, maar door de lage temperatuur wel veel zuiniger. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van je kleding.

Inventum VDW9001W Warmtepompdroger.

5/5

De Inventum VDW9001W warmtepompdroger biedt je een optimaal gebruiksgemak. Met een LCD-touchscreen bedien je de droger gemakkelijk. Je kunt de droogtijd instellen, de temperatuur beheren en een startuitstel instellen tot 24 uur. Bovendien bespaar je energie met deze warmtepompdroger. Deze droogt efficiënter met minder energieverbruik dan een condensdroger. Met een energie-efficiëntieklasse van A+++ verbruikt de Inventum VDW9001W warmtepompdroger weinig energie. Hierdoor is het een milieuvriendelijke keuze. Dankzij de zelfreinigende condensor hoef je nooit meer te stofzuigen. De condensor reinigt zichzelf en je hoeft deze niet af en toe te verwijderen of schoon te maken. Met de Inventum VDW9001W warmtepompdroger geniet je dus van een optimaal gebruiksgemak.

Beko DF7412PA1W RecycledDry™ Warmtepompdroger.

5/5

De Beko DF7412PA1W RecycledDry™ Warmtepompdroger is een uitstekende keuze voor mensen die een energiezuinige droger zoeken. Voorzien van het energielabel A++ heeft deze warmtepompdroger een vulgewicht van 7 kg. De warmtepompdroger droogt op lage temperaturen om je kleren tegen te krimpen. Ook is deze droger voorzien van de aquawave technologie, die helpt om je wasgoed zo zacht mogelijk te houden. Bovendien is de Beko DF7412PA1W RecycledDry™ Warmtepompdroger erg handig in gebruik. Met het speciale programma voor gekleurde was, heb je altijd de juiste instelling voor je kleren. Je kunt een timer instellen voor het droogprogramma, zodat je precies weet wanneer je was klaar is. De uitstekende prestaties van deze droger zorgen ervoor dat je er jarenlang plezier van zult hebben.

Siemens WT7U4600NL iQ500 Warmtepompdroger.

5/5

De Siemens WT7U4600NL iQ500 warmtepompdroger heeft een innovatief autoDry-systeem, dat de temperatuur en vochtigheid in de droger regelt. Hierdoor is je kleding beter beschermd en krijg je steeds een perfect resultaat. Met de condensor wordt de droger automatisch gereinigd, waardoor je minder onderhoud nodig hebt. Wil je hygiënisch drogen, kies dan voor het speciale hygiëne programma. Heb je snel droge kleding nodig, kies dan het extra snel 40 programma. Daarnaast is deze warmtepompdroger voorzien van een anti-kreuk functie, waardoor je kleding minder kreuken bevat na het drogen. Bovendien is het energiezuinig en zal het dus een stuk minder kosten aan energie.

Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over de warmtepompdrogers vergelijken

Samen met Annette kijken we naar de laatste trends en nieuwste warmtepompdrogers. Hier wordt een selectie van gemaakt op basis van de beste kwaliteit & prijs verhouding.

Heb je een warmtepompdroger gezien die je wilt bestellen? Je kunt dan via de knop “BESTE PRIJS’ direct bestellen. Zo kun je jouw warmtepompdroger morgen al in huis hebben.

Onze reviews zijn altijd met zorg samengesteld door ervaren reviewers die experts zijn op het gebied van warmtepompdrogers. De producten zijn gekozen op een goede prijs/ kwaliteit verhouding, zodat je waar voor je geld krijgt.

Ons eindoordeel: warmtepompdrogers vergelijking

We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij de zoektocht naar de perfecte warmtepompdroger. Het is belangrijk om verschillende warmtepompdrogers te vergelijken om te zorgen dat je de beste koop krijgt voor je geld. De bovenstaande informatie is een gids voor wat je kan verwachten en de redenen waarom je een bepaalde droger zou kiezen. Vergeet niet om alle technische specificaties nauwkeurig te bekijken voordat je je aankoop doet, zodat je zeker weet dat je de beste optie krijgt. Als je meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om ons team te contacteren. We staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de beste warmtepompdroger.

In totaal hebben we 30 verschillende warmtepompdrogers bekeken. Hier hebben we de beste 10 warmtepompdrogers uit gekozen na goed onderzoek en overleg. Deze lijst is samengesteld door naar diverse aspecten te kijken. Zo is er uitgebreid gekeken in verschillende prijscategorieën, naar de kwaliteit en uiteraard ook naar de laatste woontrends.

Ook is het belangrijk om de functionaliteit onder de loep te nemen. Het is leuk als een warmtepompdroger er leuk uitziet in huis maar deze moet natuurlijk ook functioneel zijn. 

Onderstaande warmtepompdrogers die als beste getest zijn behoren volgens ons tot de top 10 warmtepompdrogers van 2024

1. AEG TR737L2B 7000 serie SensiDry® Warmtepompdroger Droger Wasdroger Energielabel A.
2. AEG T9DENS87 9000 serie Fiberpro® Warmtepompdroger Droger Wasdroger Energielabel A.
3. Samsung DV80T5220AW Condens Warmtepompdroger 8kg A+++ Wifi Snel Droog functie.
4. Whirlpool FFT M11 82 NL wasdroger Vrijstaand Voorbelading 8 kg A.
5. Samsung DV90T5240TW 5000 Serie Warmtepompdroger.
6. Bosch WQG233D5NL Serie 6 Warmtepompdroger.
7. AEG T8DE86ES Warmtepompdroger.
8. Inventum VDW9001W Warmtepompdroger.
9. Beko DF7412PA1W RecycledDry™ Warmtepompdroger.
10. Siemens WT7U4600NL iQ500 Warmtepompdroger.

Disclaimer: Deze warmtepompdroger review is na onafhankelijk onderzoek en met zorg samengesteld. Woontoppers is niet verantwoordelijk voor de producten en bij aankoop op de webshop via ons verdienen wij een kleine commissie. Kom je een fout tegen op deze pagina, neem dan contact met ons op.

warmtepompdrogers kopen - Laatste tips

Er zijn drie belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepompdroger om er zeker van te zijn dat een goede aankoop is.

Om te beginnen zul je moeten besluiten welke warmtepompdroger bij jou past, welke goed voelt voor jou. Dit kan heel persoonlijk zijn en ligt helemaal aan jouw eigen smaak, wat goed voelt voor jou. 

Verder is de prijs/ kwaliteitsverhouding een enorme belangrijk aspect om naar te kijken. Je wilt natuurlijk dat deze in jouw budget past maar je wilt niet dat de warmtepompdroger binnen een maand al kapot gaat. 

Gelukkig hebben we voor deze review rekening gehouden met bovenstaande punten. Zo zorgen we ervoor dat het kiezen van de beste warmtepompdroger makkelijk wordt voor iedereen.

Gepubliceerd op: 13 feb. 2023